Book Review: Malice (1996) – Your guide to build a perfect crime

Malice book cover
(Foto: Dokumentasi pribadi Instagram @yunisaputri__

Decided to only buy imported novels on Kindle because it’s way cheaper, I don’t have to worry about shipping, and it saves spaces! Plus I can read it anywhere, both on my Kindle or Kindle on my Iphone. I’m not a die-hard paperback fans anyway. Convenient 👌

Buku ini ceritanya tentang Kunihiko Hidaka, penulis yang tiba-tiba mati (dibunuh) di ruang kerjanya sendiri sehari sebelum dia pindah ke Vancouver sama istrinya. Beberapa orang terakhir yang ketemu dia sebelum dia mati punya solid rock alibi, termasuk sang istri. Pintu dan jendela rumah juga terkunci dari dalam. So how could it be possible?

Banyak twist and turn yang awalnya bikin “Hmm is this necessary?” Tapi in the end bikin “WOW!.” Cara kerja Detektif (Kyochiro Kaga) ini thorough banget and it takes more than just circumstantial evidence and motive to solve a crime. But sometimes you need to trust your guts (not being superstitious but more like giving the benefit of doubt).

Ada satu bagian yang gue suka dimana Detektif Kaga bilang “It is an unfortunate fact that the police tend to turn a stern eye towards evidence that benefits a suspect, but tend to be rather easygoing when it comes to evidence that implicates our suspect.” Banyak banget sub-theme yang diangkat di sini, kadang rasanya kaya ada arc yang stretched out unnecessarily. In the end it was all connected. And well paid off! Ini tuh slow-burner jadi emang buat orang yang sabar. Khusus pecinta murder mystery karena di sini bisa dibilang lebih ke metode penyelidikan yang holistik lah pokoknya.

After all, it’s not just about making a perfect crime, but how to establish a perfect motive. ⭐⭐⭐⭐ out of 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *